PDA

View Full Version : [PC HARDWARE HELP] Power supply



Mr.President
12-14-2009, 03:19 PM
My PC
--
Intel Pentium 4 3Ghz LGA processor
Intel 945GCCR mother baord
1GB RAM
Separate PCIE 512VGA

my power supply was having some problem and today I changed it
but the old power supplies output is 450W and new one is 350W

after I installed the new one when I browse or do anything in my PC it shuts down automatically


Does the output power 350W enough ?
Reply

Login/Register to hide ads. Scroll down for more posts
Woodrow
12-14-2009, 03:35 PM
To get any use out of the 350 you will need to disconnect all of your peripheals but even that will not be enough if you have any type of graphic accelerators installed and more then one hard drive. For most of todays PCs 450 is about the minimum requirement and 550 is often better.
Reply

Mr.President
12-14-2009, 06:07 PM
thx bro :awesome:
Reply

ABWAN
12-16-2009, 05:52 AM
Is that a Pentium 4 processor or one of the new Intel processors? Can you be more specific and provide the exact processor and VGA cards you have? Looking at what you have posted, I dont see it consuming more than 200W of power. You should be in good shape with 350W
Reply

Welcome, Guest!
Hey there! Looks like you're enjoying the discussion, but you're not signed up for an account.

When you create an account, you can participate in the discussions and share your thoughts. You also get notifications, here and via email, whenever new posts are made. And you can like posts and make new friends.
Sign Up
Mr.President
12-26-2009, 05:20 AM
Processor


Mother board


VGA



Memory
Reply

Woodrow
12-26-2009, 07:00 AM
Originally Posted by Mr.President
Processor


Mother board


VGA



Memory
Looking at the factory specs for your motherboard you have a minimum powere requirement of 275 Watts but that is for a very bare Board with small RAM, no PCI connections and a small HDD. Looking at what you have installed I believe the minimum to run it is 350 watts, The board can handle up to 500 watts. I believe 400-450 would be the ideal for you. You may read the full specs here:

http://download.intel.com/support/mo...d8069901us.pdf

You may b able to use the 350 power supply. But check the section on Power management, you will most likely need to change some settings to get full use from the 350
Reply

zakirs
12-26-2009, 10:02 PM
disable the nvidia graphic card if youy can till you get a new supply, it usually consumes a lot :)
Reply

Mr.President
12-27-2009, 06:42 AM
Originally Posted by zakirs
disable the nvidia graphic card if youy can till you get a new supply, it usually consumes a lot :)
yea I also noticed that !!! if I connect to the on board VGA it works fine but when I plug it and play

my PC goes to hibernate mode I bought a 400W power supply now OK !!!! thx jazaakallah
Reply

Hey there! Looks like you're enjoying the discussion, but you're not signed up for an account.

When you create an account, you can participate in the discussions and share your thoughts. You also get notifications, here and via email, whenever new posts are made. And you can like posts and make new friends.
Sign Up

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 05-14-2013, 11:41 PM
  2. Replies: 24
    Last Post: 12-16-2011, 03:17 AM
  3. Replies: 6
    Last Post: 11-21-2007, 10:23 PM
  4. Replies: 11
    Last Post: 07-12-2007, 11:06 AM
  5. Replies: 2
    Last Post: 04-11-2007, 08:20 PM

IslamicBoard

Experience a richer experience on our mobile app!