PDA

View Full Version : some lateral thinking questions..enjoy!!



Tilmeez
02-22-2007, 09:31 AM
Don't know whether it has already posted or not if yes (God forbids) then MOD r requested to do the needful :(
(need not to mention) ur comments r invited. :smile:



This puzzle is called Lateral Thinking . . .
Just Check This Out ! ! !!






Scroll

down slowly and be honest to yourself.








Think like a wizard . . .















man
1. ------------

board













Ans. = man overboard








Okay, let's see if you've got the hang of it.
















stand
2. ------------

i

































Ans. = I understand
















OK . . .





Got the drift ?













Let's try a few now and see





how you fare ?









3. /r/e/a/d/i/n/ g/


























Ans. = reading between the lines










4. r
road

a

d
















---
---
---





Ans. = cross road













Not having a good day now, are you ?






Redeem yourself.











5. cycle
&nb! sp; cycle
cycle






-

-
-
-
-
-
-
-
-
-










Ans. = tricycle















Not easy to figure out ha!













0
6. ------------
M.D.

Ph.D.






-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-












Ans. = two degrees below zero










C'mon give it a little thought ! !










knee
7. ------------

light












-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-





Ans. = neon light





( knee - on - light )
















U can prove u r smart by getting this one.















ground
8. ------------ ---

feet feet feet feet feet feet


















-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-

-
--







Ans. = six feet underground










Oh no, not again ! !













9. he's X himself














-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Ans. = he's by himself










Now u messing up big time.










10. ecnalg






-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--











Ans. = backward glance















Not even close ! !










11. death ..... life










-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-







Ans. = life after

death
















Okay last chance ............

......









12. THINK














-
-

-
-
-
-
-
-

-
-
-
-




Ans. = think big ! !











And the last one is real fundoo - - -













13. ababaaabbbbaaaabbbb ababaabbaaabbbb. .













-
-

-
-
-
-

-
-
-
-
-
-




Ans. = long time no 'C'
Reply

Login/Register to hide ads. Scroll down for more posts
Tilmeez
02-22-2007, 10:18 AM
Badshah Salamat!
jan ke Amman paon to "Jazak Allah" keh don!
Reply

Naheezah
02-22-2007, 11:00 AM
interesting!! jazaaks 4 sharing..:)
Reply

'Abd al-Baari
02-24-2007, 07:57 PM
lol very interesting

Jazakallah for sharing
Reply

Welcome, Guest!
Hey there! Looks like you're enjoying the discussion, but you're not signed up for an account.

When you create an account, you can participate in the discussions and share your thoughts. You also get notifications, here and via email, whenever new posts are made. And you can like posts and make new friends.
Sign Up
Malaikah
02-25-2007, 02:46 AM
:sl:

I got three right! :D
Reply

taqi
02-25-2007, 02:53 AM
i was lost after the 2nd wiz!
Reply

~*MaNaL*~
02-25-2007, 08:14 AM
:sl:

thats interesting...thanxxx for posting:):)..

:w:
Reply

Tilmeez
02-26-2007, 04:59 AM
Originally Posted by Malaikah

I got three right! :D
Mashallah, same as mine when i did this quiz for first time.
Reply

Islam_sister
02-26-2007, 05:08 AM
lol... interesting.. Thanks for posting.. :)
Reply

Muezzin
02-28-2007, 09:22 PM
What's with all the links to some weight loss clinic?
Reply

Al_Imaan
02-28-2007, 11:43 PM
^^that's what I was thinkin'......nice post....Jazak Allah....although i was lost all the way through...:D
Reply

Count DeSheep
03-01-2007, 01:52 AM
Originally Posted by Muezzin
What's with all the links to some weight loss clinic?
I think he's trying to tell us something...:cry:
Reply

Tilmeez
03-01-2007, 07:02 AM
What's with all the links to some weight loss clinic?
hey DOC! its only precaution, you might need it somewhere in the life :).
**just noticed that these links are working! I copied it from an email***
Reply

AmarFaisal
03-01-2007, 07:15 AM
it's cool..with my kinda IQ u r atleast 4 down to even understand what's going on..n nothing right! But atleast we low IQ ppl have the high IQ heart to enjoy it!
Reply

AbuAbdallah
03-01-2007, 08:40 AM
Jazak Allahu khairun,
I enjoyed playing that.
Reply

HIJABI***
03-01-2007, 09:19 AM
Originally Posted by taqi
i was lost after the 2nd wiz!

lol same here!!!!!! but v interesting!:D
Reply

Tilmeez
04-19-2007, 07:35 PM
putting it up once again for the people who did not see it earlier!!
Reply

'Abd al-Baari
04-19-2007, 07:57 PM
:sl:

^Jazakllah bro^

lol good post :D:D:D
I only got two of'em :-[
Reply

amirah_87
04-19-2007, 08:09 PM
:sl:

Omg, How gibberish was that!?! :blind:

I was thisss > - < close to getting One! :shade: Loq :D

Very interesting though mashaAllah..
Reply

unknown_JJ
04-19-2007, 08:20 PM
lol kool thread , i only got about 2ish... hehe
Reply

ansar.tajudeen
12-11-2007, 02:36 AM
:sl:
jazakallahuhairun bro..

nice one .....:D
Reply

Haya emaan
10-24-2011, 12:36 PM


These puzzles are called Lateral Thinking.

Good way to wake up brain cells.





man
Q1. ---------
board

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ans. = man overboard





got how to do it?






stand
Q2. ------------
i

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ans. = I understand



OK . . .



Got the drift ?





Let's try a few now






Q3. /r/e/a/d/i/n/g/

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ans. = reading between the lines









Q4. r
road
a
d

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ans. = cross road







Not having a good day now, are you ?


Redeem yourself.










Q5. cycle
cycle
cycle

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ans. = tricycle








Not easy to figure out?












0
Q6. ---------
M.D.
Ph.D.



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Ans. = two degrees below zero










knee
Q7. ------------
light


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ans. = neon light








U can prove u r smart by getting this one..







ground
Q8. ---------------
feet feet feet feet feet feet



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ans. = six feet underground







Q9. he's X himself


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ans. = he's by himself





interesting ?






Q10. ecnalg



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ans. = backward glance





an easy one..





Q11. death ..... life



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Ans. = life after death








Okay last chance ..................



Q12. THINK

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ans. = think big ! !






Reply

Abu.Yusuf
03-18-2012, 12:25 AM
lol

quite interesting..i got only 2 right
Reply

biz
03-18-2012, 11:40 AM
me2 lol
Reply

Bint-e-Adam
10-01-2012, 12:45 PM
And me only one :)
Reply

glo
10-01-2012, 04:37 PM
Managed 6. :D
Reply

Tilmeez
10-01-2012, 04:48 PM
:threadmrg

Not because I posted the earlier thread but the responses of some people who were so dear to us all and are no more with us.
Reply

~Zaria~
10-01-2012, 08:04 PM
Originally Posted by Tilmeez
Not because I posted the earlier thread but the responses of some people who were so dear to us all and are no more with us.
Thats so sad.....where have so many frequent posters disappeared to? :/
Reply

specs
11-27-2012, 01:52 AM
i didn't get any of them lol only me?
i tried thinking hard but then when I'd read the answer i thought why did i not think of that! lol
Reply

sohail1234
06-12-2013, 05:15 AM
all wrong :D
Reply

Muhaba
06-12-2013, 09:42 AM
I got 1. it made me dizzy
Reply

Hey there! Looks like you're enjoying the discussion, but you're not signed up for an account.

When you create an account, you can participate in the discussions and share your thoughts. You also get notifications, here and via email, whenever new posts are made. And you can like posts and make new friends.
Sign Up
HeartHijab.com | Hijab Sale | Pound Shop | UK Wholesale Certified Face Masks, Hand Sanitiser & PPE

IslamicBoard

Experience a richer experience on our mobile app!