× Register Login What's New! Contact us
Page 1 of 3 1 2 3 Last
Results 1 to 20 of 45
  1. #1
    sonz's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Gender
    Male
    Religion
    Islam
    Posts
    1,428
    Threads
    956
    Reputation
    1827
    Rep Power
    92
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    9

    Seerah Quiz - Easy Level

    Report bad ads?

    salama

    lets see who can get this right. winner gets reps and then i will post the medium one

    1. What was the name of the year that Muhammad (salAllahu alayhi wasalam) was born in?
      a. The Year of the Elephant
      b. The Year of the Camel
      c. The Year of the Cat
      d. The Year of the Horse
      e. The Year of the Bee


    2. What was the name of Muhammad (salAllahu alayhi wasalam)'s wet-nurse?
      a. Halima (radiAllahu anha)
      b. Hafsa (radiAllahu anha)
      c. Amina (radiAllahu anha)
      d. Sumayyah (radiAllahu anha)
      e. Zainab (radiAllahu anha)


    3. What was the name of the city that Muhammad (salAllahu alayhi wasalam) was born in?
      a. Madinah
      b. Cairo
      c. Jerusalem
      d. Makkah
      e. None of the above



    4. How old was Mohammed (salAllahu alayhi wasalam) when his mother died?
      a. 2 years old
      b. 8 years old
      c. 25 years old
      d. 12 years old
      e. 6 years old


    5. How old was Muhammad (salAllahu alayhi wasalam) when he first got married?
      a. 27 years old
      b. 25 years old
      c. 33 years old
      d. 40 years old
      e. 19 years old

    6. What was the first word of the Qur'an which was revealed to Muhammad (salAllahu alayhi wasalam)?
      a. Pray
      b. Think
      c. worship
      d. Read
      e. Write


    7. What was the name of the cave in which the Prophet (salAllahu alayhi wasalam) first received the revelation from Allah Ta'ala?
      a. Cave Tawur
      b. Cave Hira
      c. Cave Jabal
      d. Cave Ameen
      e. None of the above


    8. What was the name of Muhammad (salAllahu alayhi wasalam)'s Grandfater?
      a. Abu Talib
      b. Hamza
      c. Abu Bakr
      d. Abu Hurairah
      e. Abdul Mu'talib


    9. which city did the Prophet (salAllahu alayhi wasalam) migrate from Makkah to?
      a. Madinah
      b. Aqabah
      c. Basrah
      d. Jerusalem
      e. Riyad

    10. What was the name of Muhammad (salAllahu alayhi wasalam)'s mother?
      a. Amina
      b. Amira
      c. Asma
      d. Asiyah
      e. A'isha

  2. Report bad ads?
  3. #2
    ummhabibah's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    UK,croydon
    Religion
    Unspecified
    Posts
    173
    Threads
    2
    Reputation
    105
    Rep Power
    88
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0

    Re: Seerah Quiz - Easy Level

    salaam
    Q1.elephant (not sure)
    Q2. halima(radiAllahu anha)
    Q3.makkah
    Q4.6 years
    Q5.25 years
    Q6.read
    Q7.cave hira
    Q8.Abu talib
    Q9.madinah
    Q10.Amina
    i hope am right
    wasalam

  4. #3
    sonz's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Gender
    Male
    Religion
    Islam
    Posts
    1,428
    Threads
    956
    Reputation
    1827
    Rep Power
    92
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    9

    Re: Seerah Quiz - Easy Level

    salama

    u got all of them right


  5. #4
    Mainul_Islam's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    NY, USA
    Gender
    Male
    Religion
    Islam
    Posts
    569
    Threads
    6
    Reputation
    458
    Rep Power
    90
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0

    Re: Seerah Quiz - Easy Level

    Assalaamu alaikum,

    wasnt Abu Talib an uncle of Prophet Muhammad (pbuh)?
    Seerah Quiz - Easy Level

    LÂ ILÂHA ILLA ALLÂH! THERE IS NO GOD BUT GOD!

  6. Report bad ads?
  7. #5
    Umm Safiya's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Tahta 'Arshillâh
    Religion
    Unspecified
    Posts
    1,023
    Threads
    44
    Reputation
    2770
    Rep Power
    92
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    1

    Re: Seerah Quiz - Easy Level



    1. A The Year of the Elephant
    2. A Halima (radiAllahu anha)
    3. D Makkah
    4. E 6 years old
    5. B 25 years old
    6. D Read
    7. B Cave Hira
    8. E Abdul Mu'talib
    9. A Madinah
    10. A Amina

    Is that right?

    Seerah Quiz - Easy Level

    أم ذي عينين كبيرين

    صفية و عمر

  8. #6
    lady_aishah's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Singapore
    Religion
    Unspecified
    Posts
    11
    Threads
    1
    Reputation
    19
    Rep Power
    0
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    1

    Re: Seerah Quiz - Easy Level

    Quote Originally Posted by Mainul_Islam View Post
    Assalaamu alaikum,

    wasnt Abu Talib an uncle of Prophet Muhammad (pbuh)?
    Salaam, yes abu talib is the prophet's (pbuh) uncle.

  9. #7
    Mainul_Islam's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    NY, USA
    Gender
    Male
    Religion
    Islam
    Posts
    569
    Threads
    6
    Reputation
    458
    Rep Power
    90
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0

    Re: Seerah Quiz - Easy Level

    Quote Originally Posted by Ms. Amira View Post



    8. E Abdul Mu'talib




    yes, i believe #8 is correct
    Seerah Quiz - Easy Level

    LÂ ILÂHA ILLA ALLÂH! THERE IS NO GOD BUT GOD!

  10. #8
    hamidah's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Religion
    Unspecified
    Posts
    44
    Threads
    3
    Reputation
    47
    Rep Power
    91
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0

    Re: Seerah Quiz - Easy Level

    salamz..
    1) the year of elephant.
    2)halima(radiAllahu anha)
    Q3.makkah
    Q4.6 years
    Q5.25 years
    Q6.read
    Q7.cave hira
    Q8.Abdul-Mutalib
    Q9.madinah
    Q10.Amina
    i hope am right

  11. #9
    sister_fatimah's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    rio de los pajaros *uruguay*
    Religion
    Unspecified
    Posts
    97
    Threads
    4
    Reputation
    107
    Rep Power
    84
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0

    Re: Seerah Quiz - Easy Level



    Here I go

    1-A
    2-A
    3-D
    4-E
    5-B
    6-D
    7-B
    8-E
    9-A
    10-A

    Its funny , an other one !

  12. Report bad ads?
  13. #10
    hamidah's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Religion
    Unspecified
    Posts
    44
    Threads
    3
    Reputation
    47
    Rep Power
    91
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0

    Re: Seerah Quiz - Easy Level

    salams..
    this is just an easy ques. whoever answers asks the sec.
    here i go
    who was named zan-nurain by the prophet and why was that person named tat?

  14. #11
    Abu Zakariya's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Gender
    Male
    Religion
    Islam
    Posts
    446
    Threads
    23
    Reputation
    1242
    Rep Power
    90
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    2

    Re: Seerah Quiz - Easy Level

    Uthman radi Allahu 'anhu, because he married the daughter of the Prophet (sall Allahu 'alayhi wa sallam), and when she died he married another daughter of the Prophet (sall Allahu 'alayhi wa sallam). Thus, he was called "dhul Nurayn" which basically means "the one with two lights".

    Okay, my question is (I don't know the answer to this one so I hope I can learn something insha'Allah):

    What was the name of al Najashi? His title was al Najashi (the Negus), but what was his name? I'm refering to the one who died as a Muslim and the Muslims prayed Janazah for him in absentia.

  15. #12
    fatimabilals's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Jeddah
    Religion
    Unspecified
    Posts
    11
    Threads
    2
    Reputation
    20
    Rep Power
    0
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0

    Re: Seerah Quiz - Easy Level

    Assalamualaikum
    His name was either As-hama or Negus.

  16. #13
    Rare Rose's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    U.S.A
    Religion
    Unspecified
    Posts
    47
    Threads
    3
    Reputation
    115
    Rep Power
    76
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0

    Re: Seerah Quiz - Easy Level

    wow that's useful

  17. #14
    Umm_Qaylah's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Ad-Dunyah
    Religion
    Unspecified
    Posts
    78
    Threads
    1
    Reputation
    408
    Rep Power
    91
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0

    Re: Seerah Quiz - Easy Level

    As-Salaamu 'Alaykum,

    Bump...can we get some more questions? Insha-Allaah

    Baraka-Allaahu Feek.

    Was-Salaamu 'Alaykum Wa Rahmatullaah
    Seerah Quiz - Easy Level

    To Him we belong and to Him we shall return


  18. Report bad ads?
  19. #15
    jouju's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Religion
    Unspecified
    Posts
    92
    Threads
    2
    Reputation
    150
    Rep Power
    76
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    1

    Re: Seerah Quiz - Easy Level

    Who was the prophet's second wife?wen was she married?And who had married her before the prophet?

  20. #16
    Umm_Qaylah's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Ad-Dunyah
    Religion
    Unspecified
    Posts
    78
    Threads
    1
    Reputation
    408
    Rep Power
    91
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0

    Re: Seerah Quiz - Easy Level

    As-Salaamu 'Alaykum,

    The Prophet Mohammad (saw) married Saudah bint Zam'ah after the death of Khadijah bint Khuwaylid in the 10th year of revelation.

    Saudah had made Hijrah with her husband Sukran bin 'Amr to Abysinnia. Her husband passed away in Abyssinia and so she moved back to Makkah, where she wed the Prophet Mohammad (saw).

    Was-Salaamu 'Alaykum Wa Rahmatullaah
    Seerah Quiz - Easy Level

    To Him we belong and to Him we shall return


  21. #17
    BintAmjad's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    UK
    Gender
    Female
    Religion
    Islam
    Posts
    115
    Threads
    2
    Reputation
    394
    Rep Power
    74
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0

    Re: Seerah Quiz - Easy Level



    As to who the second wife of the prophet (saw) was it was sawda (ra)

    as to when they were married i think it was when she returned from abyssinia correct me if I'm wrong

    the prophet's (saw) wife before Sawda(ra) was Khadijah (ra)

    My question to get you thinking:

    Which sahabiyaat had her hand chopped off defending the prophet of Allah (saw)??? and which main battle did this happen in???



  22. #18
    Al Mu'minaat's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    London
    Religion
    Unspecified
    Posts
    166
    Threads
    10
    Reputation
    1143
    Rep Power
    65
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    1

    Wink Re: Seerah Quiz - Easy Level

    Jazakhalah Khayran..

  23. #19
    Bint-e-Adam's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Pakistan
    Gender
    Female
    Religion
    Islam
    Posts
    838
    Threads
    65
    Reputation
    2620
    Rep Power
    47
    Likes (Given)
    657
    Likes (Received)
    303

    Re: Seerah Quiz - Easy Level

    Quote Originally Posted by sonz View Post
    salama

    lets see who can get this right. winner gets reps and then i will post the medium one
    1. What was the name of the year that Muhammad (salAllahu alayhi wasalam) was born in?
      a. The Year of the Elephant
      b. The Year of the Camel
      c. The Year of the Cat
      d. The Year of the Horse
      e. The Year of the Bee


    2. What was the name of Muhammad (salAllahu alayhi wasalam)'s wet-nurse?
      a. Halima (radiAllahu anha)
      b. Hafsa (radiAllahu anha)
      c. Amina (radiAllahu anha)
      d. Sumayyah (radiAllahu anha)
      e. Zainab (radiAllahu anha)


    3. What was the name of the city that Muhammad (salAllahu alayhi wasalam) was born in?
      a. Madinah
      b. Cairo
      c. Jerusalem
      d. Makkah
      e. None of the above



    4. How old was Mohammed (salAllahu alayhi wasalam) when his mother died?
      a. 2 years old
      b. 8 years old
      c. 25 years old
      d. 12 years old
      e. 6 years old


    5. How old was Muhammad (salAllahu alayhi wasalam) when he first got married?
      a. 27 years old
      b. 25 years old
      c. 33 years old
      d. 40 years old
      e. 19 years old

    6. What was the first word of the Qur'an which was revealed to Muhammad (salAllahu alayhi wasalam)?
      a. Pray
      b. Think
      c. worship
      d. Read
      e. Write


    7. What was the name of the cave in which the Prophet (salAllahu alayhi wasalam) first received the revelation from Allah Ta'ala?
      a. Cave Tawur
      b. Cave Hira
      c. Cave Jabal
      d. Cave Ameen
      e. None of the above


    8. What was the name of Muhammad (salAllahu alayhi wasalam)'s Grandfater?
      a. Abu Talib
      b. Hamza
      c. Abu Bakr
      d. Abu Hurairah
      e. Abdul Mu'talib


    9. which city did the Prophet (salAllahu alayhi wasalam) migrate from Makkah to?
      a. Madinah
      b. Aqabah
      c. Basrah
      d. Jerusalem
      e. Riyad

    10. What was the name of Muhammad (salAllahu alayhi wasalam)'s mother?
      a. Amina
      b. Amira
      c. Asma
      d. Asiyah
      e. A'isha
    1: year of elephant.
    2: Halima (R.A)
    3: Makkah
    4: 6 years
    5: 25 years
    6: read
    7: cave Hira
    8: Abdul Mutlab
    9: MAdinah
    10: Amina

  24. Report bad ads?
  25. #20
    Bint-e-Adam's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Pakistan
    Gender
    Female
    Religion
    Islam
    Posts
    838
    Threads
    65
    Reputation
    2620
    Rep Power
    47
    Likes (Given)
    657
    Likes (Received)
    303

    Re: Seerah Quiz - Easy Level

    Quote Originally Posted by BintAmjad View Post


    As to who the second wife of the prophet (saw) was it was sawda (ra)

    as to when they were married i think it was when she returned from abyssinia correct me if I'm wrong

    the prophet's (saw) wife before Sawda(ra) was Khadijah (ra)

    My question to get you thinking:

    Which sahabiyaat had her hand chopped off defending the prophet of Allah (saw)??? and which main battle did this happen in???


    Um Immarah Nusaybah, the Brave Worrier
    in jang yammama


  26. Hide
Page 1 of 3 1 2 3 Last
Hey there! Seerah Quiz - Easy Level Looks like you're enjoying the discussion, but you're not signed up for an account.

When you create an account, we remember exactly what you've read, so you always come right back where you left off. You also get notifications, here and via email, whenever new posts are made. And you can like posts and share your thoughts. Seerah Quiz - Easy Level
Sign Up

Similar Threads

  1. Qur'an Quiz -- Difficult Level
    By sonz in forum Islamic Quiz
    Replies: 44
    Last Post: 09-04-2007, 08:10 PM
  2. Seerah Quiz - Hard Level
    By sonz in forum Islamic Quiz
    Replies: 6
    Last Post: 12-31-2006, 11:55 PM
  3. Qur'an Quiz -- Easy Level
    By sonz in forum Islamic Quiz
    Replies: 17
    Last Post: 01-06-2006, 11:01 PM
  4. Seerah Quiz - Medium Level
    By sonz in forum Islamic Quiz
    Replies: 22
    Last Post: 12-29-2005, 09:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
create