PDA

View Full Version : Seerah Quiz - Easy Level



sonz
12-27-2005, 02:25 PM
salama

lets see who can get this right. winner gets reps and then i will post the medium one

  1. What was the name of the year that Muhammad (salAllahu alayhi wasalam) was born in?
    a. The Year of the Elephant
    b. The Year of the Camel
    c. The Year of the Cat
    d. The Year of the Horse
    e. The Year of the Bee


  2. What was the name of Muhammad (salAllahu alayhi wasalam)'s wet-nurse?
    a. Halima (radiAllahu anha)
    b. Hafsa (radiAllahu anha)
    c. Amina (radiAllahu anha)
    d. Sumayyah (radiAllahu anha)
    e. Zainab (radiAllahu anha)


  3. What was the name of the city that Muhammad (salAllahu alayhi wasalam) was born in?
    a. Madinah
    b. Cairo
    c. Jerusalem
    d. Makkah
    e. None of the above



  4. How old was Mohammed (salAllahu alayhi wasalam) when his mother died?
    a. 2 years old
    b. 8 years old
    c. 25 years old
    d. 12 years old
    e. 6 years old


  5. How old was Muhammad (salAllahu alayhi wasalam) when he first got married?
    a. 27 years old
    b. 25 years old
    c. 33 years old
    d. 40 years old
    e. 19 years old

  6. What was the first word of the Qur'an which was revealed to Muhammad (salAllahu alayhi wasalam)?
    a. Pray
    b. Think
    c. worship
    d. Read
    e. Write


  7. What was the name of the cave in which the Prophet (salAllahu alayhi wasalam) first received the revelation from Allah Ta'ala?
    a. Cave Tawur
    b. Cave Hira
    c. Cave Jabal
    d. Cave Ameen
    e. None of the above


  8. What was the name of Muhammad (salAllahu alayhi wasalam)'s Grandfater?
    a. Abu Talib
    b. Hamza
    c. Abu Bakr
    d. Abu Hurairah
    e. Abdul Mu'talib


  9. which city did the Prophet (salAllahu alayhi wasalam) migrate from Makkah to?
    a. Madinah
    b. Aqabah
    c. Basrah
    d. Jerusalem
    e. Riyad

  10. What was the name of Muhammad (salAllahu alayhi wasalam)'s mother?
    a. Amina
    b. Amira
    c. Asma
    d. Asiyah
    e. A'isha
Reply

Login/Register to hide ads. Scroll down for more posts
ummhabibah
12-27-2005, 05:25 PM
salaam
Q1.elephant (not sure)
Q2. halima(radiAllahu anha)
Q3.makkah
Q4.6 years
Q5.25 years
Q6.read
Q7.cave hira
Q8.Abu talib
Q9.madinah
Q10.Amina
i hope am right
wasalam
Reply

sonz
12-27-2005, 08:40 PM
salama

u got all of them right

:thumbs_up
Reply

Mainul_Islam
12-28-2005, 01:21 AM
Assalaamu alaikum,

wasnt Abu Talib an uncle of Prophet Muhammad (pbuh)?
Reply

Welcome, Guest!
Hey there! Looks like you're enjoying the discussion, but you're not signed up for an account.

When you create an account, you can participate in the discussions and share your thoughts. You also get notifications, here and via email, whenever new posts are made. And you can like posts and make new friends.
Sign Up
Umm Safiya
12-28-2005, 01:27 AM
:sl:

1. A The Year of the Elephant
2. A Halima (radiAllahu anha)
3. D Makkah
4. E 6 years old
5. B 25 years old
6. D Read
7. B Cave Hira
8. E Abdul Mu'talib
9. A Madinah
10. A Amina

Is that right?

:w:
Reply

lady_aishah
12-28-2005, 11:52 AM
Originally Posted by Mainul_Islam
Assalaamu alaikum,

wasnt Abu Talib an uncle of Prophet Muhammad (pbuh)?
Salaam, yes abu talib is the prophet's (pbuh) uncle. :)
Reply

Mainul_Islam
12-28-2005, 01:41 PM
Originally Posted by Ms. Amira
:sl:


8. E Abdul Mu'talib


:w:
:w:

yes, i believe #8 is correct
Reply

hamidah
01-01-2007, 03:27 AM
salamz..
1) the year of elephant.
2)halima(radiAllahu anha)
Q3.makkah
Q4.6 years
Q5.25 years
Q6.read
Q7.cave hira
Q8.Abdul-Mutalib
Q9.madinah
Q10.Amina
i hope am right
Reply

sister_fatimah
01-08-2007, 12:16 AM
:sl:

Here I go

1-A
2-A
3-D
4-E
5-B
6-D
7-B
8-E
9-A
10-A

Its funny , an other one ! :statisfie
Reply

hamidah
01-29-2007, 09:00 PM
salams..
this is just an easy ques. whoever answers asks the sec.
here i go
who was named zan-nurain by the prophet and why was that person named tat?
Reply

Abu Zakariya
01-29-2007, 09:15 PM
Uthman radi Allahu 'anhu, because he married the daughter of the Prophet (sall Allahu 'alayhi wa sallam), and when she died he married another daughter of the Prophet (sall Allahu 'alayhi wa sallam). Thus, he was called "dhul Nurayn" which basically means "the one with two lights".

Okay, my question is (I don't know the answer to this one so I hope I can learn something insha'Allah):

What was the name of al Najashi? His title was al Najashi (the Negus), but what was his name? I'm refering to the one who died as a Muslim and the Muslims prayed Janazah for him in absentia.
Reply

fatimabilals
02-23-2007, 11:53 AM
Assalamualaikum
His name was either As-hama or Negus.
Reply

Rare Rose
11-19-2007, 07:07 PM
wow that's useful
Reply

Umm_Qaylah
11-23-2007, 11:15 PM
As-Salaamu 'Alaykum,

Bump...can we get some more questions? Insha-Allaah

Baraka-Allaahu Feek.

Was-Salaamu 'Alaykum Wa Rahmatullaah
Reply

jouju
11-23-2007, 11:49 PM
Who was the prophet's second wife?wen was she married?And who had married her before the prophet?
Reply

Umm_Qaylah
11-24-2007, 12:06 AM
As-Salaamu 'Alaykum,

The Prophet Mohammad (saw) married Saudah bint Zam'ah after the death of Khadijah bint Khuwaylid in the 10th year of revelation.

Saudah had made Hijrah with her husband Sukran bin 'Amr to Abysinnia. Her husband passed away in Abyssinia and so she moved back to Makkah, where she wed the Prophet Mohammad (saw).

Was-Salaamu 'Alaykum Wa Rahmatullaah
Reply

BintAmjad
04-17-2008, 10:57 PM
:sl:

As to who the second wife of the prophet (saw) was it was sawda (ra)

as to when they were married i think it was when she returned from abyssinia correct me if I'm wrong

the prophet's (saw) wife before Sawda(ra) was Khadijah (ra)

My question to get you thinking:

Which sahabiyaat had her hand chopped off defending the prophet of Allah (saw)??? and which main battle did this happen in???

:w:
Reply

Al Mu'minaat
09-29-2009, 01:51 PM
Jazakhalah Khayran..
Reply

Bint-e-Adam
09-22-2012, 02:21 PM
Originally Posted by sonz
salama

lets see who can get this right. winner gets reps and then i will post the medium one
  1. What was the name of the year that Muhammad (salAllahu alayhi wasalam) was born in?
    a. The Year of the Elephant
    b. The Year of the Camel
    c. The Year of the Cat
    d. The Year of the Horse
    e. The Year of the Bee


  2. What was the name of Muhammad (salAllahu alayhi wasalam)'s wet-nurse?
    a. Halima (radiAllahu anha)
    b. Hafsa (radiAllahu anha)
    c. Amina (radiAllahu anha)
    d. Sumayyah (radiAllahu anha)
    e. Zainab (radiAllahu anha)


  3. What was the name of the city that Muhammad (salAllahu alayhi wasalam) was born in?
    a. Madinah
    b. Cairo
    c. Jerusalem
    d. Makkah
    e. None of the above



  4. How old was Mohammed (salAllahu alayhi wasalam) when his mother died?
    a. 2 years old
    b. 8 years old
    c. 25 years old
    d. 12 years old
    e. 6 years old


  5. How old was Muhammad (salAllahu alayhi wasalam) when he first got married?
    a. 27 years old
    b. 25 years old
    c. 33 years old
    d. 40 years old
    e. 19 years old

  6. What was the first word of the Qur'an which was revealed to Muhammad (salAllahu alayhi wasalam)?
    a. Pray
    b. Think
    c. worship
    d. Read
    e. Write


  7. What was the name of the cave in which the Prophet (salAllahu alayhi wasalam) first received the revelation from Allah Ta'ala?
    a. Cave Tawur
    b. Cave Hira
    c. Cave Jabal
    d. Cave Ameen
    e. None of the above


  8. What was the name of Muhammad (salAllahu alayhi wasalam)'s Grandfater?
    a. Abu Talib
    b. Hamza
    c. Abu Bakr
    d. Abu Hurairah
    e. Abdul Mu'talib


  9. which city did the Prophet (salAllahu alayhi wasalam) migrate from Makkah to?
    a. Madinah
    b. Aqabah
    c. Basrah
    d. Jerusalem
    e. Riyad

  10. What was the name of Muhammad (salAllahu alayhi wasalam)'s mother?
    a. Amina
    b. Amira
    c. Asma
    d. Asiyah
    e. A'isha
1: year of elephant.
2: Halima (R.A)
3: Makkah
4: 6 years
5: 25 years
6: read
7: cave Hira
8: Abdul Mutlab
9: MAdinah
10: Amina
Reply

Bint-e-Adam
09-22-2012, 02:27 PM
Originally Posted by BintAmjad
:sl:

As to who the second wife of the prophet (saw) was it was sawda (ra)

as to when they were married i think it was when she returned from abyssinia correct me if I'm wrong

the prophet's (saw) wife before Sawda(ra) was Khadijah (ra)

My question to get you thinking:

Which sahabiyaat had her hand chopped off defending the prophet of Allah (saw)??? and which main battle did this happen in???

:w:
Um Immarah Nusaybah, the Brave Worrier
in jang yammama
Reply

Innocent Soul
10-11-2012, 08:48 AM
Next Qs?
Reply

Pure Purple
10-11-2012, 09:02 AM
What is the difference between seerah and biography?
Reply

Innocent Soul
10-11-2012, 12:45 PM
Seerah: Life of the Messenger of God or Prophetic biography. It can only be of Muhammad (SAW)
Biography : It can be of any human being.

Next,
Who was the wife of Prophet Muhammad (SAW) who he said has the longest hand and what does it mean?
Reply

Pure Purple
10-11-2012, 03:12 PM
Originally Posted by Innocent Soul
eerah: Life of the Messenger of God or Prophetic biography. It can only be of Muhammad (SAW)
Biography : It can be of any human being.
correct,you missed one of the most important point.
Reply

Innocent Soul
10-12-2012, 08:38 AM
Seerah also means journey through life and it's an Arabic word
Reply

Haramain
10-12-2012, 10:49 AM
Narrated 'Aisha:
Some of the wives of the Prophet asked him, "Who amongst us will be the first to follow you (i.e. die after you)?" He said, "Whoever has the longest hand." So they started measuring their hands with a stick and Sauda's hand turned out to be the longest. (When Zainab bint Jahsh died first of all in the caliphate of 'Umar), we came to know that the long hand was a symbol of practicing charity, so she was the first to follow the Prophet and she used to love to practice charity.

At what ages were The Prophet (PBUH) and Khadijah (RA) married? ( easy one..:) )

Reply

Pure Purple
10-12-2012, 12:02 PM
Originally Posted by Haramain
At what ages were The Prophet (PBUH) and Khadijah (RA) married? ( easy one.. )
Prophet muhammed:saws: 25,and khdija :ra: was 40
next,
who was the 1st individual to write to record seerah in written form?
Reply

Pure Purple
10-15-2012, 03:27 PM
Ans:Urwah ibn al zubair ibn al al awwam
Next Q?
Reply

Innocent Soul
10-15-2012, 04:03 PM
What was the name of the woman whose brother's body was mutilated in the battle and she went to see it in the battlefield even after the Prophet tried to stop her?
Reply

Pure Purple
10-15-2012, 04:08 PM
....wrong post
Reply

Pure Purple
10-16-2012, 01:45 PM
please specify name of the battel, Are you asking battel of uhud.... about Hazarat Hamza (radiallah talaa) sister sufiyyah
Reply

Innocent Soul
10-16-2012, 06:29 PM
^ Correct answer :)

Next Q?
Reply

Pure Purple
10-17-2012, 01:51 PM
Which tribe buried treasure in the well of zam zam when they were expelled from makkah before leaving it?
Reply

Innocent Soul
10-20-2012, 11:56 AM
Please post the answer.
Reply

Pure Purple
10-21-2012, 02:10 PM
Tribe of jurhum expelled bcoz they began to ill treat to outsider,visitors to holy sanctuary etc...
Khuza tribe helped adnandies to expelled jurhum tribe....On leaving they buried the well of zam zam with treasure so that no one can use.
Reply

Innocent Soul
10-22-2012, 11:56 PM
To which countries did our prophet and sahabah migrated during first and last hijrat?
Reply

Pure Purple
10-23-2012, 06:07 AM
First hijra was in the country ethiopia.
Next
How many camel did Abdul Muttallib scarifies for abdullah to overcome his vow?
Reply

Innocent Soul
10-23-2012, 12:41 PM
Originally Posted by Innocent Soul
last hijrat?
Correct answer but you didn't answer the second part.



Originally Posted by Pure Purple
How many camel did Abdul Muttallib scarifies for abdullah to overcome his vow?
10 red camels :? I don't remember properly. :hiding:
Reply

Pure Purple
10-23-2012, 04:03 PM
Originally Posted by Innocent Soul
10 red camels I don't remember properly.
Nope, 100 camels.
Originally Posted by Innocent Soul
Correct answer but you didn't answer the second part.
Madina
Reply

Innocent Soul
03-27-2013, 05:45 PM
Which of the prophet Muhammad's wife was known as mother of the poor?
Reply

Bint-e-Adam
03-30-2013, 05:59 AM
Hazrat Zainab Bint Khuzayma is known as the mother of the poor. Umm ul masakin.

next: Who was the mother of Ibrahim Razi Allah Anho, the son oF Prophet Muhammad Sal Allah Alaih wassalam?
Reply

Innocent Soul
03-30-2013, 06:33 AM
Maria al-Qibtiyya,slave who was sent as a gift was the mother of Ibrahim Razi Allah Anho, the son of Prophet Muhammad Sal Allah Alaih wassalam.

Next,
What was the name of Ruqayyah's husband (prophet's daughter) and name of their children. If any?
Reply

Muslim Woman
09-27-2014, 01:59 PM
:sl:


¬Can you tell any five names of Sayyidina Nabi Muhammad Sallallahu ‘Alaihi Wa Sallam with their meanings?
Reply

Muslim Woman
09-27-2014, 03:25 PM
:sl:

Originally Posted by Innocent Soul

What was the name of Ruqayyah's husband (prophet's daughter) and name of their children. If any?

Hazrat Usman ra . Most probably they had no child ( answering without the help of google )
Reply

Fainoz
02-25-2015, 04:29 PM
Originally Posted by Muslim Woman
:sl:


¬Can you tell any five names of Sayyidina Nabi Muhammad Sallallahu ‘Alaihi Wa Sallam with their meanings?

Ahmad- praised one or the one who praise (I dont remember which)
Mahmud
Assadiq-the truthful
Alamin-the trustworty
Abulqasim-the father of Qasim


is it a specific 5 names?
Salla Allahu Alayhi wa Sallam
Reply

Hey there! Looks like you're enjoying the discussion, but you're not signed up for an account.

When you create an account, you can participate in the discussions and share your thoughts. You also get notifications, here and via email, whenever new posts are made. And you can like posts and make new friends.
Sign Up

Similar Threads

  1. Replies: 44
    Last Post: 09-04-2007, 08:10 PM
  2. Replies: 6
    Last Post: 12-31-2006, 11:55 PM
  3. Replies: 17
    Last Post: 01-06-2006, 11:01 PM
  4. Replies: 22
    Last Post: 12-29-2005, 09:06 PM

IslamicBoard

Experience a richer experience on our mobile app!