"I am a Muslim" - in different languages...

Nice topic. but do not you guys say "alhamdolellah" or "inshaAllah" after you state that you are a Muslim?

Alhamdolellah means "Thanks Allah.. He guided me.. And showed me the true path"
InshaAllah means "I am Muslim now.. But am not sure about the future. So i ask Allah to keep me on the straight path.."

in Turkish we say; "Ben Müslümanım, Elhamdulillah" or "Ben Müslümanım İnşaAllah"

peace

Very good thread :-)
I am happy, I can read many people saying on many different languages that THEY ARE MUSLIMS :) mashALLah, many muslims :) may Allah grow the number.

Ja sam Musliman - Bosnian language

Albanian: Unë jam Musliman.

I quoted I am Muslim in two languages that I know, thanks and selam to brothers and sisters that know these languages, so I will put another language on the list, Macedonian and I will say "I am Muslim" in Macedonian "Jas sum Musliman" or "јас сум муслиман".

إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ

[049.010] [DI] Şüphesiz müminler birbiri ile kardeştirler; öyle ise dargın olan kardeşlerinizin arasını düzeltin; Allah'tan sakının ki size acısın.

10. All believers are but brethren. (11) Hence, [when�ever they are at odds,] make peace between your two brethren, and remain conscious of God, so that you might be graced with His mercy.

10. Sebenarnya orang-orang yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah di antara dua saudara kamu (yang bertelingkah) itu dan bertakwalah kepada Allah supaya kamu beroleh rahmat.

10. Los creyentes son, en verdad, hermanos. Reconciliad, pues, a vuestos hermanos y temed a Alá! Quizás, así, se os tenga piedad.

10. Die Gläubigen sind ja Brüder. Stiftet drum Frieden zwischen euren Brüdern und nehmet Allah zu eurem Beschützer, auf daß euch Barmherzigkeit erwiesen werde.

10. Sesungguhnya orang-orang mukmin adalah bersaudara karena itu damaikanlah antara kedua saudaramu dan bertakwalah kepada Allah supaya kamu mendapat rahmat.

49 hucurat 10

dil geliştirmek için mi buradasınız yoksa zaten ingilizce anadilinizde
forumlarımı takip ediyorsunuz
benim ingilizcem iyi degil eger burda ne arıyorsunuz diye sorarsanız
heralde cevabı zor olurdu,
merak

dil geliştirmek için mi buradasınız yoksa zaten ingilizce anadilinizde
forumlarımı takip ediyorsunuz
benim ingilizcem iyi degil eger burda ne arıyorsunuz diye sorarsanız
heralde cevabı zor olurdu,
merak

ana dilim türkçe. :) dil geliştirmek ve diğer ülke müslümanlarını tanımak için diyebiliriz.

dogrusu ingilizceyi bilmek ve buradaki insanlara ,kardeşlerime bir şeyler anlatmak isterdim
ama kendimi aciz hissediyorum
sizin de bu çabanızdan dolayı takdir ediyorum
bazen uzakta olsa insan kendini yakın hissediyor
dünyanın diger ucundaki kardeşlerine

dogrusu ingilizceyi bilmek ve buradaki insanlara ,kardeşlerime bir şeyler anlatmak isterdim
ama kendimi aciz hissediyorum
sizin de bu çabanızdan dolayı takdir ediyorum
bazen uzakta olsa insan kendini yakın hissediyor
dünyanın diger ucundaki kardeşlerine

evet ortak kelimeleri onlardan da duymak mutlu ediyor insanı. ezan türkçe olsun diyenlerin yüzüne şamar gibi vurmak geliyor insanın içinden.
ama konunun dışına çıkmasak iyi olur. :)

10. Sebenarnya orang-orang yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah di antara dua saudara kamu (yang bertelingkah) itu dan bertakwalah kepada Allah supaya kamu beroleh rahmat.

This is in Malaysian Language

10. Sesungguhnya orang-orang mukmin adalah bersaudara karena itu damaikanlah antara kedua saudaramu dan bertakwalah kepada Allah supaya kamu mendapat rahmat.

This is in Indonesian Language.

Both languages seems similar right?:D